0320-605 00             info@aromdekor.se

Event

Sök

Inloggad som:

Ny kund

Glömt Lösenord

Skriv in din e-postadress och klicka sedan på "Skicka". En länk för att skapa ett nytt lösenord kommer att skickas till dig.

Arom-dekor Kemi bygger AdBlue® fabrik i Kongsvinger Norge

Arom-dekor Kemi bygger AdBlue® fabrik i Kongsvinger Norge

Detta steg bekräftar vår position som en ledande aktör inom AdBlue-sektorn i Norden. - Säger Jim Lingman.

Den nya anläggningen i Kongsvinger representerar en viktig utvidgning av vår produktionskapacitet, vilket möjliggör för oss att effektivt möta den växande efterfrågan på AdBlue i Norge. Genom att minska behovet av långa transporter från Sverige bidrar denna strategiska placering även till lägre koldioxidutsläpp, i linje med vår strävan efter att minska miljöpåverkan och främja gröna alternativ.
 
Jim Lingman, VD på Arom-dekor Kemi AS framhåller ambitionen att all AdBlue såld i Norge ska produceras lokalt i Kongsvinger från och med hösten 2024, med målsättningen att vara operativ i september. ”Detta steg bekräftar vår position som en ledande aktör inom AdBlue-sektorn i Norden, med befintlig produktion i Sverige och Finland och som den näst största leverantören på den norska marknaden”, säger Jim Lingman.
 
”Utöver att öka vår produktionskapacitet, kommer denna investering att skapa nya arbetstillfällen i Kongsvinger, vilket bidrar till den lokala ekonomiska tillväxten och stärker regionens industriella sektor. Anläggningen placeras strategiskt i hjärtat av ett expansivt  industriområde, vilket ytterligare betonar vår förpliktelse gentemot lokalsamhället och miljön.
 
Sedan etableringen av vår säljorganisation i Norge 2017, med kontor i Førde och Oslo, har vi ständigt strävat efter att vara nära våra kunder och marknaden. Med huvudkontor i Borås, Sverige, och en omsättning på 660 miljoner SEK under 2023, fortsätter vi att bygga på vår framgångsrika historia och ser fram emot de nya möjligheter som vår expansion i Kongsvinger kommer att medföra”, avslutar Jim.