0320-605 00             info@aromdekor.se

Event

Sök

Inloggad som:

Ny kund

Glömt Lösenord

Skriv in din e-postadress och klicka sedan på "Skicka". En länk för att skapa ett nytt lösenord kommer att skickas till dig.

Vad är AdBlue® och varför behöver man det?

 

AdBlue® är en produkt som används i fordon som har avgasreningssystem med SCR-teknik. Idag finns tekniken i princip i alla personbilar och tunga fordon med dieselmotorer. AdBlue® är sitt namn till trots, en färglös vätska som utgörs av en blandning av avjoniserat vatten och 32,5% ureaämnen. Vätskan är giftfri och ofarlig att hantera.

SCR-Teknik
SCR betyder ”selektiv katalytisk rening” och är en teknik som renar avgaserna från dieselmotorer. För att tekniken ska fungera krävs att AdBlue®-vätskan sprutas in i avgassystemet. 

Minskar utsläppen
Genom att använda SCR minskar utsläppen av skadliga kväveoxider med upp till 90%. 

Utvecklingen går framåt
För att få perspektiv kan man säga att en bil från mitten av 70-talet släpper ut lika mycket kväveoxider (NOx) och partiklar som hundra nya bilar gör idag. Jämfört med en Euro 1-klassad dieselbil (1992) släpper en Euro 6-klassad dieselbil ut 95% mindre kväveoxider och 97% färre partiklar. 

Adblue® från Arom-dekor
Du ska alltid kunna vara trygg med att välja Arom-dekor som leverantör av din AdBlue®. Vi gör alltid tester för att se till att vår AdBlue® håller rätt kvalitet. Vi tar prov på samtliga batcher som produceras och har full spårbarhet på all AdBlue® vi producerar - för att alltid kunna säkerställa att vi levererar den bäst kvaliteten. 


Egen tankstation med AdBlue®

Vi på Arom-dekor både säljer och hyr ut tankstationer för AdBlue®. Att ha en egen tankstation underlättar väldigt mycket när man har större åtgång av AdBlue®, som hos till exempel ett åkeri.

 

Se våra tankanläggningar


Bulkleverans - Daglig distribution via lastbil

Med vår bulkleverans kommer det tankbilar som fyller på era tankar. Ni kan ha stående bulkleveranser eller beställa vid behov. Vi sköter distrubition av bulkleverans varje dag, både med egna fordon och genom lejda transportörer. Vi levererar med bulk till de flesta platserna i Sverige och erbjuder korta leveranstider.

 

Beställ bulkleverans


ADBLUE® I FÖRPACKNING

Vi på Arom-dekor Kemi erbjuder AdBlue® i flera olika emballagestorlekar - allt för att det ska passa era behov. 

 • IBC - 1000 Liter
  Vår största förpackning utöver bulkleverans. När du köper alternativet på 1000 liter kommer den i en IBC-behållare.
 • Fat - 210 liter
  Det näst största alternativet. Det finns givetvis pumpar att köpa för att enkelt hantera vätskan i fat.
 • Dunk - 5, 10 och 25 liter
  Ett mer lätthanterligt alternativ är dunk. Vi erbjuder AdBlue® i dunk i 5, 10 och 25 liter och påfyllnadspip ingår i alla dunkar utom 25 liter. 

 

Handla AdBlue®


5 vanliga frågor om AdBlue®

1. Hur långt räcker AdBlue®? 
Förbrukningen av Adblue® varierar beroende på vilken typ av fordon det är (tung trafik eller personbil) och hur den används. En tumregel är att genomsnittlig förbrukning av AdBlue® är 1,5 l/1 000 km. För motorfordon som uppfyller Euro-4 och Euro-5 är standardkonsumtion av AdBlue® 4–6% av bränsleförbrukningen. AdBlue® fylls alltid på i en separat tank i fordonet och får aldrig blandas med dieselbränslet.  

2. Vem får tillverka AdBlue®?
För att få kalla en produkt AdBlue® måste den tillverkas enligt den europeiska standarden ISO/PAS 22241-1. Bara då får produkten märkas med varumärket AdBlue®. Som tillverkare av AdBlue® är det viktigt att ha en effektiv och kvalitetssäkrad tillverkning. Arom-dekor Kemi uppfyller alla dessa krav.

3. Var och hur köper man AdBlue®?
AdBlue® finns att köpa på många ställen, så som bilverkstäder, bensinstationer osv. Arom-dekor förpackar och säljer vår AdBlue® i storlekar i emballage upp till hela tankbilsleveranser. 

4. Hur länge håller AdBlue®?
Produktens hållbarhet är 18 månader efter produktionsdatum, under förutsättning att den förvaras enligt rekommendation.  Tänk på att AdBlue® inte får blandas med andra vätskor.

5. Hur ska man transportera och lagra AdBlue®?
AdBlue® är relativt harmlöst för djur och människor. Vätskan är inte giftig och kan inte explodera eller antändas. AdBlue® kan transporteras och lagras med minimal risk. AdBlue® kristalliseras vid temperaturer under -11°C. Om vätskan fryser kan den tinas och användas igen. Däremot bör förvaring vid höga temperaturer eller i direkt sol­ljus undvikas då det kan leda till att produkten separerar. Har vätskan separerat är den sedan oanvändbar. Rester av AdBlue®, i form av vita fläckar, torkas enkelt bort med hjälp av varmt vatten.


Varför välja Arom-dekor?

Från oss kan ni beställa alla typer av förpackningar eller leveranser direkt via vår webbshop. Vi erbjuder en helhetslösning anpassad för era behov.

Läs mer om oss

FRÅGOR OM BULKLEVERANS?

Har du fler frågor om våra bulkleveranser eller tankstationer med pejlsystem? Tveka inte på att kontakta oss, vi hjälper er gärna!

Kontakta oss
 • Totalt: 3
 • Totalt: 3